Ötvenezer eurót, azaz mai árfolyam szerint csaknem 20 millió forintot adományozott a BMW Group Gyár Debrecen helyi és környékbeli civil szervezeteknek. A vállalat a Debreceni Karitatív Testületet által indított tartósélelmiszer-kampányát is támogatja, amely most péntekig tart.

A német autóipari vállalat tavaly indította el jótékonysági akcióját, akkor 4 millió forinttal támogatták a Debreceni Karitatív Testületet.

– Tavaly ilyenkor a kollégákkal azon gondolkoztunk, mit is tehetnénk, hogyan tudnánk segíteni a debreceni családoknak.

Szeretnénk visszaadni valamit abból, amit kaptunk a várostól az év folyamán

– fogalmazott Hans-Peter Kemser, a BMW Group Gyár Debrecen elnök-vezérigazgatója.

A vállalat ezúttal az öt civil szervezet mindegyikének körülbelül 4 millió forintot adományozott. A támogatottak között szerepel a Debreceni Karitatív Testület is, amely az összeget az e hét péntekéig tartó élelmiszergyűjtő kampányára fordítja.

– Óriási nagy munka lesz, hogy minden családhoz eljussanak ezek a csomagok. Több mint kétezer csomagot fogunk kiszállítani, ehhez több száz emberre van szükségünk, úgyhogy az önkénteseket innen is szeretném bátorítani – mondta Törő András, a Debreceni Karitatív Testület elnöke.

Széles Diána arra hívta fel figyelmet, hogy Debrecenben több mint 1600 civil szervezet van, amelyek végzik azt a háttérmunkát, amelyet gondoskodó városnak szokás hívni.

– A gondoskodó város programban nem működhetnek a civil szervezetek, ha nincsenek ilyen gazdasági társaságok, vállalkozások, mint a BMW, amelyek nagyon komolyan gondolják a társadalmi felelősségvállalást

– hangsúlyozta az alpolgármester. 

A tízezer forint értékű tartós élelmiszercsomagok közül néhányat már az eseményen átadtak környékbeli rászoruló családoknak és nehéz sorsú, egyedül maradt időseknek is.

A felajánlott összeg felhasználásával tartósélelmiszer-csomagokat állít össze a Debreceni Karitatív Testület az idősek, fogyatékkal élők és autisták támogatására, a Forrás Lelki Segítők Egyesülete az egyszülős családok támogatására, a Halápon a Gyermekekért Közhasznú Egyesület a tanyasi területen élő hátrányos helyzetű személyek számára, a Család a Jövő Alapja Közhasznú Alapítvány pedig hátrányos helyzetű nagycsaládosoknak.  Az BMW Group Gyár Debrecen által támogatott ötödik szervezet, a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány a segítség révén a kórházban beteg gyermekük mellett lévő szülők meleg ebédjének biztosítását valósítja meg 2024-ben.

 

Forrás:DEHIR.HU